Amazon Black Friday deals
IPD sale XeMODeX - Experts in Volvo Electronics

Search found 42 matches

by bronson75
Sat Jan 13, 2018 6:08 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

Quick update.
After verifying that all the flap doors were moving correctly, I ordered and replaced the heater core (the last link in the chain). We now have heat to spare!
by bronson75
Tue Jan 02, 2018 5:42 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

So I did a bunch of poking, prodding and checking today. I checked the function of the blend doors, thinking they were bound up, had bad actuators, broken arms, or needed to be calibrated. Everything worked as expected, when I turned the temp knobs from cold to hot, the arms moved the doors fine, on...
by bronson75
Mon Jan 01, 2018 9:15 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

Is there any way to disconnect the flaps from the motors and position them manually, at least temporarily until I can get it checked out?
by bronson75
Mon Jan 01, 2018 7:34 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

Excellent information, thanks! I don't have VIDA/VIDAS to be able to check it, but I'll get it in and have it read ASAP.
Thanks!
by bronson75
Mon Jan 01, 2018 3:40 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

Update #2: I swapped out the passenger side mirror sensor (temporarily) with the drivers side sensor I thought was bad. I'm getting a reliable accurate outside temp on the display now. I let the car heat up (it's -3* here now), and used my infrared thermometer and touch to check various heat points:...
by bronson75
Mon Jan 01, 2018 1:40 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

Update: I'll concede being less than knowledgeable. I popped off the cover on the underside of the passenger side mirror, and lo and behold, there is a sensor in there. Something I should have checked before, I suppose.
by bronson75
Sun Dec 31, 2017 6:12 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Re: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

From everything I've read (and I've been dealing with this issue for a while now), the ambient temp sensor in the mirror feeds the temperature display, fuel computer and the HVAC system. If I'm wrong (and I have no problem admitting that) I'm more than open to suggestions. I do know that I had to re...
by bronson75
Sun Dec 31, 2017 2:29 pm
Forum: Volvo XC90
Topic: Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved
Replies: 11
Views: 2025

Replaced the temp sensor: No heat, ambient temp display reads "--" Topic is solved

The temp display on our has been wonky for about a year now, in the past it has read a temperature that may or may not have been correct, or typically it has read "--". The HVAC system will run the A/C or heat when it feels like it. With winter coming up and the wife needing heat, I replaced the tem...
by bronson75
Sun Sep 11, 2016 8:36 pm
Forum: Volvo 850, S70, V70, C70, XC models 1992-2000
Topic: '99 V70XC running issue, seems like a clogged cat, but I don't think it is.
Replies: 4
Views: 414

Re: '99 V70XC running issue, seems like a clogged cat, but I don't think it is.

There is a 4 page thread I started in 2012 pertaining to my ETM issues I'm re-reading right now, hoping to shed some light on the subject. The reason I suspected the cat was a) the symptoms are that of a clogged cat, and b) I got a P0422 Catalyst efficiency code. http://www.matthewsvolvosite.com/for...
by bronson75
Sun Sep 11, 2016 8:25 pm
Forum: Volvo 850, S70, V70, C70, XC models 1992-2000
Topic: '99 V70XC running issue, seems like a clogged cat, but I don't think it is.
Replies: 4
Views: 414

'99 V70XC running issue, seems like a clogged cat, but I don't think it is.

The car in question has 204,000 on it. The ETS light has been on for many, many miles. The CEL was on so long it burned out. That being said.... At least 3 times in the last month the car will start, idle rough, and it won't rev past 2,000 rpm. If it's driven, it won't exceed 10 mph. It almost seems...