Fog Lights Inoperative for '95 850 T5-r

Help, Advice and DIY Tutorials on Volvo's extremely popular car line -- Volvo's 1990s "bread and butter" cars -- powered by the ubiquitous and durable Volvo inline 5-cylinder engine.

1992 - 1997 850, 850 R, 850 T5-R, 850 T5, 850 GLT
1997 - 2000 S70, S70 AWD
1997 - 2000 V70, V70 AWD
1997 - 2000 V70-XC
1997 - 2004 C70

Post Reply
warmblood58
Posts: 141
Joined: Wed Feb 24, 2016 9:42 am
Year and Model: 1995 850 T5-r
Location: SF Bay Area
Has thanked: 4 times

Fog Lights Inoperative for '95 850 T5-r

Post by warmblood58 »

Hello all, fog lights have been inoperative since I purchased this car and need to get them working. Looks like they have been replaced by some aftermarket lights but I saw on a previous post that there is a J relay under instrument panel somewhere? is this true for the 850's? Fuse is good so I need to start tracing various fault locations. Any ideas? Thanks!

polskamafia mjl
Posts: 2631
Joined: Wed Apr 01, 2009 1:10 am
Year and Model: 1995 Volvo 854 T-5R
Location: Hershey, PA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Post by polskamafia mjl »

From http://www.vpcuk.org/forums/showthread. ... or-the-850 :

"The relay and jumper plug are in the relay box up under the drivers side foot well inside the car, the cover is held in with 3 torx head screws. Remove the cover and look up to the right corner. Behind a mass of wiring you will see a relay board. You can tell it’s the relay board as it is white and will have relays in it : )

The relay you have bought fits into the top left hand socket in position 201. Mine was hidden from view by the large purple double relay which operates the interior lights and probably some other things. Take this out fit your relay. The top left hand socket is where it goes. (It will only fit one way). "
'All my money is gone and I have an old Volvo.' - Bamse's Turbo Underpants

Current: 1995 Volvo 850 T-5R Manual - Bringing it back from the brink of death
Previous: 1996 Volvo 850 GLT - Totaled

warmblood58
Posts: 141
Joined: Wed Feb 24, 2016 9:42 am
Year and Model: 1995 850 T5-r
Location: SF Bay Area
Has thanked: 4 times

Post by warmblood58 »

Thanks, I think I found the source of the problem. While poking around under the dash, I found the positive and negative leads disconnected for some reason so . . . . let's see what happens when I complete the connections. Not so sure why they were disconnected . . . .

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post