IPD sale XeMODeX - Experts in Volvo Electronics Free shipping all USA - Experts in Brakes
Did you know? 🤔
Logged in users can get email notification of topic replies Log in or register (free).
Amazon Link Buy your stuff using this and it helps MVS!

Mystery Connector behind glove box. Will not start-

Help, Advice, Owners' Discussion and DIY Tutorials devoted to the second generation C70, S40 and V50 Volvos -- awkwardly model year 2004 ½ onwards -- plus where to go for advice and discussion on Volvo's sporty C30 Coupe powered by Volvo's ubiquitous inline 5-cylinder power plant.
Pren
Posts: 3
Joined: Wed Feb 10, 2016 6:47 am
Year and Model: C70 2007
Location: Surrey
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Great Britain
Pren

Mystery Connector behind glove box. Will not start-

Post by Pren » Wed Feb 10, 2016 7:04 am

Just changed the cabin filter which was not as bad as I was expecting, but now have big problems! I assumed the connector shown in the picture came off the glove compartment I had to remove, but there is nowhere for it. I did not remove or disturb any of the connections to the fuse box. Looked extensively but could not find anywhere for it to connect to so assumed it must be an unused connector. Big mistake!
Tried to start the car:
Relay clicks but does not turn over.
All the red warning messages to the right of the speedo flashed
Messages:
Immobiliser failure, Anti-Skid Failure, brake failure, engine service required.
Tried again today:
Radio stopped producing any sound, then remote stopped working and lights stayed on so had to disconnect the battery.
I assume I have interupted the CAN network.
Anyone know where this connector should go!
I assume after that I am going to have to connect a diagnostic tool and reset the faults.

Pren
Posts: 3
Joined: Wed Feb 10, 2016 6:47 am
Year and Model: C70 2007
Location: Surrey
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Great Britain
Pren

Re: Mystery Connector behind glove box. Will not start- Help

Post by Pren » Thu Feb 11, 2016 4:13 am

Pictiureson original post seemto ave disappeaed so have attached them aain

Pren
Posts: 3
Joined: Wed Feb 10, 2016 6:47 am
Year and Model: C70 2007
Location: Surrey
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Great Britain
Pren

Re: Mystery Connector behind glove box. Will not start- Help

Post by Pren » Thu Feb 11, 2016 11:04 am

Turns out to be one of those worst case coincidences! It is a dodgy battery, which just happened to first manifest itself immediately after doing the pollen filter. As a warning to others, when the battery voltage drops you do not get the normal slow crank, all the ECU's go crazy and you get these multiple error messages making you think you have got serious problems!

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post