IPD sale XeMODeX - Experts in Volvo Electronics
Did you know? 🤔
Logged in users can get email notification of topic replies Log in or register (free).
Amazon Link Buy your stuff using this and it helps MVS!

Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59 Topic is solved

How to buy, install and use VIDA, VADIS, DiCE, VMWare and all the questions and answers that come with these tools.
merlin1
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2018 3:43 am
Year and Model: 2009 v50
Location: cornwall
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Great Britain
merlin1

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by merlin1 » Fri Jan 26, 2018 7:33 am

Thankyou sorted cheeers



Orinoco
Posts: 3
Joined: Sat Jan 06, 2018 7:40 pm
Year and Model: 2008 C30 T5
Location: Australia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Australia
Orinoco

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by Orinoco » Mon Jan 29, 2018 2:14 am

Hi Guys,
Older Vida works ok with now and again re-activation on one laptop.
Now my workshop laptop has "klone" Vida 2014D and genuine Vida for parts but not sure now after the patch download to keep older Vida working that I don't get any pictures in genuine Vida once login. It logs in and can put in details and search but in the end no pics!! Now Volvo had update on 14 Jan for this issue and that all works fine now (asked my buddies at Volvo parts) but unfortunately I can't get TIE to work or in that fact that Volvo no reply....
Anyone has the 2 on one laptop and has the same problem?



User avatar
RickHaleParker
Posts: 3088
Joined: Mon May 25, 2015 2:30 pm
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 354 times
United States of America
RickHaleParker

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by RickHaleParker » Mon Jan 29, 2018 3:47 am

Not many are doing both, me included.

What Windows version are you using?
What version of Internet Explorer are you using?


Platform: P80 1998 C70, B5234T3, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package, Plant: Uddevalla Sweden.

Platform: X40 (Nedcar) 2003 S40, B4204T3, AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000. Plant: Born Netherlands.

Platform P2 2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0, Plant Torslanda Sweden.
----------------------------------------------------------------
1997 S90, B6304S, AW30-42, Bosch Motronic 4.4 - Sold

Orchid70
Posts: 28
Joined: Tue Feb 03, 2015 10:50 am
Year and Model: V70 2000
Location: Sweden
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0
Sweden
Orchid70

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by Orchid70 » Mon Feb 05, 2018 9:56 am

RickHaleParker wrote:
Tue Jan 02, 2018 6:12 pm
Successfully modified the 2014A patch to extend the subscriptionExpireDate to 2099 23:59:59.
The patch will not enable you run 2014D under windows 10 with IE11. For that your need more then the patch.

Get attached file.

1. Unpack 2014A-B-D-2099.zip file to Desktop.
2. Run 2014A-B-D-2099.exe
3. Install to C:\
4. Reboot and log in to Vida after the icon turns green.

2014A-B-D-2099.zip


I have Vida 2014D running native in Windows 10 E11 in real time in a VM.
Next ... do it on the host just like any other application.

Thanks to Doublebug for showing where to look.
THANK YOU!!!! All My Love from Sweden to you!!!! From a home-mechanics wife :P



oaktreerob
Posts: 2
Joined: Mon Jan 06, 2014 4:34 pm
Year and Model: XC70 2004
Location: Yorkshire
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Great Britain
oaktreerob

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by oaktreerob » Mon Feb 12, 2018 3:19 am

RickHaleParker wrote:
Tue Jan 02, 2018 6:12 pm
Successfully modified the 2014A patch to extend the subscriptionExpireDate to 2099 23:59:59.
The patch will not enable you run 2014D under windows 10 with IE11. For that your need more then the patch.

Get attached file.

1. Unpack 2014A-B-D-2099.zip file to Desktop.
2. Run 2014A-B-D-2099.exe
3. Install to C:\
4. Reboot and log in to Vida after the icon turns green.

2014A-B-D-2099.zip


I have Vida 2014D running native in Windows 10 E11 in real time in a VM.
Next ... do it on the host just like any other application.

Thanks to Doublebug for showing where to look.
Norton AV sends the file 2014A-B-D-2099.zip straight to Quarantine: -

"Trojan.Gen.9 detected"............ :shock:

Anyone else had this? A Norton false alarm?



User avatar
RickHaleParker
Posts: 3088
Joined: Mon May 25, 2015 2:30 pm
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 354 times
United States of America
RickHaleParker

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by RickHaleParker » Mon Feb 12, 2018 10:11 am

Trojan.Gen.9 means that Norton does not "like" something not that it has detected a virus. Some people call it a false detection, I call it what it is, Security Theater.

Security theater is the practice of investing in countermeasures intended to provide the feeling of improved security while doing little or nothing to achieve it. Anything to keep one believing their product is worth what they charge for it.

I won't have Norton on any of my machines, Norton is more trouble then a virus.
These users thanked the author RickHaleParker for the post:
oaktreerob


Platform: P80 1998 C70, B5234T3, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package, Plant: Uddevalla Sweden.

Platform: X40 (Nedcar) 2003 S40, B4204T3, AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000. Plant: Born Netherlands.

Platform P2 2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0, Plant Torslanda Sweden.
----------------------------------------------------------------
1997 S90, B6304S, AW30-42, Bosch Motronic 4.4 - Sold

oaktreerob
Posts: 2
Joined: Mon Jan 06, 2014 4:34 pm
Year and Model: XC70 2004
Location: Yorkshire
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Great Britain
oaktreerob

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by oaktreerob » Tue Feb 13, 2018 3:40 am

RickHaleParker wrote:
Mon Feb 12, 2018 10:11 am
Trojan.Gen.9 means that Norton does not "like" something not that it has detected a virus. Some people call it a false detection, I call it what it is, Security Theater.

Security theater is the practice of investing in countermeasures intended to provide the feeling of improved security while doing little or nothing to achieve it. Anything to keep one believing their product is worth what they charge for it.

I won't have Norton on any of my machines, Norton is more trouble then a virus.
I told Norton to behave itself, then ran your patch and VIDA is now restored.

Many thanks, you're a star!
Last edited by oaktreerob on Wed Feb 14, 2018 3:33 am, edited 1 time in total.



imaV70Rdriver
Posts: 11
Joined: Fri Jan 19, 2018 12:01 pm
Year and Model: 2004 V70R
Location: Bay Area
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
United States of America
imaV70Rdriver

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by imaV70Rdriver » Tue Feb 13, 2018 12:02 pm

NOTE: I Ignored rar popup windows when they appeared. ie. I didn't update.

I had the same issue with VIDA2014D. Resolved by doing the following:

1. Located "Patch Vida 2014-A-B-C-D.rar" on the desktop. Rightclicked
2. Find 2014A.exe in the list. Rightclicked
3. From the options given, choose "view file"
4. Rightclicked "VIDA" folder. Choose "view file" again
5. Rightclicked "patch" folder. Choose "view file" again, NOW you should see filldb.cmd, filldb.sql, and licence.
6. Doubleclicked licence. Given numerous options to open the file, I chose "WordPad". About five lines down I found subscriptionExpireDate, and changed the year to 2099. Pressed Ctrl-S to save.
At this point I'm not sure what I did. Pressed unknown icon on top left of screen, left of the save icon. The file editing window closed and a window called "view" popped up, with the following: "File "licence" was modified. Do you wish to update it in the archive?" I pressed "Yes".
Then a similar "view" window popped up. "File "2014A.exe" was modified. Do you wish to update it in the archive?" I pressed "Yes".
7. Finally, I closed that window and restarted the computer.
8. Started Vida normally. Yah! It worked!



User avatar
mrbrian200
Posts: 1532
Joined: Wed Jan 20, 2016 8:47 am
Year and Model: 2006 S60 2.5T FWD
Location: Northern Indiana/Chicago
Has thanked: 7 times
Been thanked: 79 times
United States of America
mrbrian200

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by mrbrian200 » Tue Feb 13, 2018 8:58 pm

The repack version that runs natively in Win10 peaks my interest. Does anyone know if one can get around the pro version OS requirement on that repack build in win10 by changing editionid in regedit like you could in win7? As I recall when I installed vida on old spare lap running win7 home, you addressed prerequisite software and cleanup, changed edition id to Professional, installed VIDA, then (important or you will lose windows product activation) changed editionid back to what it was before you reboot the machine. Vida installer checks the windows edition. The installed/running program does not.

I like the idea of getting VIDA on my newer laptop, preferably not in a VM (i7 quad + 12GB + SSD + touch + a battery that lasts more than 10 minutes). However it was preloaded with win 8 core from Samsung, free upgraded to Win10 home some time ago.



User avatar
RickHaleParker
Posts: 3088
Joined: Mon May 25, 2015 2:30 pm
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 354 times
United States of America
RickHaleParker

Re: Vida 2014D Times out 12/31/2017 23:59

Post by RickHaleParker » Sun Feb 18, 2018 9:29 pm

The repack version that runs natively in Win10 peaks my interest.

The file name is VIDA2014D_RePack.iso


Platform: P80 1998 C70, B5234T3, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package, Plant: Uddevalla Sweden.

Platform: X40 (Nedcar) 2003 S40, B4204T3, AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000. Plant: Born Netherlands.

Platform P2 2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0, Plant Torslanda Sweden.
----------------------------------------------------------------
1997 S90, B6304S, AW30-42, Bosch Motronic 4.4 - Sold

Post Reply