IPD sale Volvo Parts
Did you know? 🤔
Logged in users can get email notification of topic replies Log in or register (free).
Amazon Link Buy your stuff using this and it helps MVS!

Radio and car problem Topic is solved

Help, Advice, Owners' Discussion and DIY Tutorials on S40 and V40. In this forum you'll find S40/V40-specific owners asking and answering questions on maintenance, ownership, repairs, tutorials and almost every do-it-yourself thing you can do to save money owning these Volvos.

1996 - 2004 S40
1996 - 2004 V40

myvolvo
Has thanked: 0
Been thanked: 0
myvolvo

Radio and car problem

Post by myvolvo » Fri Oct 21, 2005 9:14 am

my radio displays off, I have the code and I found that once displays off to put key in and leave ignition left on for 2 hours, but I didn't know if you leave the radio on or off? And are car is starting to jitter at low speeds. once it reaches higher speed stops..Don't know what it is? Please Help...



jjss70
Posts: 14
Joined: Sat Feb 16, 2019 1:13 am
Year and Model: 99 s70 Turbo AWD
Location: Gresham, OR.
Has thanked: 7 times
Been thanked: 0
United States of America
jjss70

Re: Radio and car problem  Topic is solved

Post by jjss70 » Fri May 03, 2019 8:21 pm

To: myvolvo From: jjss70: Try removing the negative cable at your battery, give it a minute to reset and replace the negative cable back on your battery. Turn your ignition switch on to the first indent or mark on your steering column at ignition switch and make sure nothing else is draining your battery down other than the digital readout of the word "OFF" by your radio. Wait 2 hours and when you see your radio after 2 hours it will be asking you for the code again. You only get three attempts at providing the correct code. Good Luck, jjss70.



User avatar
RickHaleParker
Posts: 2756
Joined: Mon May 25, 2015 2:30 pm
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 304 times
United States of America
RickHaleParker

Re: Radio and car problem

Post by RickHaleParker » Fri May 03, 2019 10:50 pm

jjss70 wrote:
Fri May 03, 2019 8:21 pm
To: myvolvo
The post is 14 years old and the user is long gone. Last active:14 Oct 2009, 13:29


Platform: P80 1998 C70, B5234T3, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package, Plant: Uddevalla Sweden.

Platform: X40 (Nedcar) 2003 S40, B4204T3, AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000. Plant: Born Netherlands.

Platform P2 2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0, Plant Torslanda Sweden.
----------------------------------------------------------------
1997 S90, B6304S, AW30-42, Bosch Motronic 4.4 - Sold

jjss70
Posts: 14
Joined: Sat Feb 16, 2019 1:13 am
Year and Model: 99 s70 Turbo AWD
Location: Gresham, OR.
Has thanked: 7 times
Been thanked: 0
United States of America
jjss70

Re: Radio and car problem

Post by jjss70 » Thu May 23, 2019 11:23 am

To: RickHaleParker, From: jjss70, In reference to "Radio and Car Problem". I'm sorry, I didn't even see the date for last active--only 10 years ago. Hey, while I have you here I want to thank you for all your time and effort and expertise on your many threads especially your Vida-Dice ones. Good Job and thanks again. I hope I can be of some help to someone else someday in the future. jjss70



Post Reply