IPD sale XeMODeX - Experts in Volvo Electronics
Did you know? 🤔
Logged in users can get email notification of topic replies Log in or register (free).
Amazon Link Buy your stuff using this and it helps MVS!

VIDA 2014D Communication Tool Error

How to buy, install and use VIDA, VADIS, DiCE, VMWare and all the questions and answers that come with these tools.
CamZH
Posts: 38
Joined: Tue Jan 18, 2011 9:01 pm
Year and Model: '94 850 + '04 S60 R
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Australia
CamZH

VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by CamZH » Sat Mar 23, 2019 11:54 pm

Hi Guys,
Having some issues with Vida.
I'm not able to select a Communications Tool (DICE)

I've seen its a common problem, but the registry edit suggestions didnt work for me (the entry was already there)

Win 7 Pro (64bit)
IE 11
.net framework 4.5.2 (rolled back from 4.7.2)

Anyone have any ideas ?

cheers,


2004, S60R
1994, 850 T-5 Wagon

CanadianSteel
Posts: 6
Joined: Tue May 14, 2019 6:25 pm
Year and Model: 2001 V70XC
Location: Edmonton
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Canada
CanadianSteel

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by CanadianSteel » Tue May 14, 2019 6:35 pm

Hey Cam,

I am having the same issue. The communication tool is completely blank with a red X. I have rolled back to framework 4.0 with no luck. If you find anything let us know.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.



CanadianSteel
Posts: 6
Joined: Tue May 14, 2019 6:25 pm
Year and Model: 2001 V70XC
Location: Edmonton
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Canada
CanadianSteel

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by CanadianSteel » Tue May 14, 2019 7:17 pm

Hey Cam,

Just wanted to update you that I have fixed my issue. And for anyone else with this issue here you go for windows 7 64.

Hold windows key + R. Type regedit. Go to Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework

Once there click on the .NETFramework file and you will see 2 values (Default) and InstallRoot. There should be a 3rd value.

Right click .NetFramework than go to new and down to DWord (32bit) and click it. Name the new one "EnableIEHosting" without the quotations. Than right click the item you just renamed and click modify. In the value type "00000001" without quotations. Should be seven 0s and a 1. Click ok.

Congrats. Relaunch the webpage login and you should be able to pick your tool.



CamZH
Posts: 38
Joined: Tue Jan 18, 2011 9:01 pm
Year and Model: '94 850 + '04 S60 R
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Australia
CamZH

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by CamZH » Tue May 14, 2019 7:54 pm

Thanks for the suggestion,
What's worked for you seems to be a rather common issue.
I've got the registry entry there, but still no dice. (pun intended)


2004, S60R
1994, 850 T-5 Wagon

User avatar
RickHaleParker
Posts: 2934
Joined: Mon May 25, 2015 2:30 pm
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 326 times
United States of America
RickHaleParker

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by RickHaleParker » Wed May 15, 2019 8:09 am

Vida DVD:\Install\Utils\EnableIEHostingxxx.reg .
Make sure you run the right one for your operating system.
xxx =x64 is for 64bit operating systems,
xxx =x86 is for 32bit operating systems

Reboot and login.


Platform: P80 1998 C70, B5234T3, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package, Plant: Uddevalla Sweden.

Platform: X40 (Nedcar) 2003 S40, B4204T3, AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000. Plant: Born Netherlands.

Platform P2 2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0, Plant Torslanda Sweden.
----------------------------------------------------------------
1997 S90, B6304S, AW30-42, Bosch Motronic 4.4 - Sold

CamZH
Posts: 38
Joined: Tue Jan 18, 2011 9:01 pm
Year and Model: '94 850 + '04 S60 R
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Australia
CamZH

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by CamZH » Wed May 15, 2019 6:16 pm

yep, I know this is the normal issue.
But its not my issue.

I'm going to attempt to re-format my machine and start again.
I have a feeling Windows updates have caused something that it doesnt like.


2004, S60R
1994, 850 T-5 Wagon

User avatar
wizechatmgr
Posts: 1237
Joined: Thu Jan 12, 2017 1:07 pm
Year and Model: 1999 V70 XC AWD 2.4T
Location: Albany, NY area
Has thanked: 20 times
Been thanked: 51 times
Contact:
United States of America
wizechatmgr

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by wizechatmgr » Mon Aug 12, 2019 10:44 am

Glad I just read this thread. Had an unhappy camper after windows 10 fresh install. Appears to have done the trick!


Wisdom requires knowledge as a prerequisite, but knowledge can be developed due to a lack of wisdom.
In order to learn how to fix something, you must first learn how to break it.
1999 V70 XC AWD - ~177k miles

JoseBQ
Posts: 13
Joined: Sat Jan 19, 2019 7:46 am
Year and Model: 2009 XC60
Location: Madrid
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Spain
JoseBQ

Re: VIDA 2014D Communication Tool Error

Post by JoseBQ » Wed Sep 18, 2019 10:18 am

Thanks, I solved my problem thanks to this thread.



Post Reply