Login Register

VIDA 2014D_Repack install on Windows 10, any version.

How to buy, install and use VIDA, VADIS, DiCE, VMWare and all the questions and answers that come with these tools.
Post Reply
dikidera
Posts: 150
Joined: 15 Aug 2022, 09:59
Year and Model: S60 2005
Location: Galaxy far far away
Has thanked: 2 times
Been thanked: 11 times

Re: VIDA 2014D_Repack install on Windows 10, any version.

Post by dikidera »

To those that know. What changed after 2014? Why is it that we never got any copy of diagnostic tool after 2014? Aka VIDA2020 or VIDA2022?

Anders_H
Posts: 12
Joined: 17 Sep 2013, 12:32
Year and Model: Volvo V70 2000
Location: Denmark

Post by Anders_H »

Hi
Can anyone explain why I can't choose the dice in vida? It's like Espen explains earlier in this thread but after several installs I can't seem to figure out what goes wrong. I've tried installing the vida script 2 and I have tried uninstalling everything and installing again. 1, 2, 3, 2099, 4 restart. same.
I'm on win10 pro 64 bit.
I've tried double clicking the vida logo in the system tray which opens vida in internet explorer, I've tried open it in edge and google. Nothing helps?
Skærmbillede 2022-12-05 182713.jpg
Skærmbillede 2022-12-05 182713.jpg (40.86 KiB) Viewed 268 times

User avatar
RickHaleParker
Posts: 7087
Joined: 25 May 2015, 14:30
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 8 times
Been thanked: 917 times

Post by RickHaleParker »

Anders_H wrote: 05 Dec 2022, 10:10 Nothing helps?


Vida DVD:\Install\Utils\EnableIEHostingxxx.reg .
Make sure you run the right one for your operating system.
xxx =x64 is for 64bit operating systems,
xxx =x86 is for 32bit operating systems

Reboot and login.
⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙
1998 C70, B5234T3, 16T, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package.
2003 S40, B4204T3, 14T twin scroll AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000.
2004 S60R, B8444S TF80 AWD. Yamaha V8 conversion
2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0.

Anders_H
Posts: 12
Joined: 17 Sep 2013, 12:32
Year and Model: Volvo V70 2000
Location: Denmark

Post by Anders_H »

Thanks.
When is this supposed to be done? I haven't seen it in the description before? There's no red X by the dropdown menu?

This is the only thing I have done:
"Run scripts 1- 3, in the root directory of VIDA2014D_RePack.iso, one at a time.
4. Run the 2099 patch
5. Run Script 4
Do not run Script 5
6. Reboot"

User avatar
RickHaleParker
Posts: 7087
Joined: 25 May 2015, 14:30
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 8 times
Been thanked: 917 times

Post by RickHaleParker »

Anders_H wrote: 09 Dec 2022, 02:14 Thanks.
When is this supposed to be done? I haven't seen it in the description before? There's no red X by the dropdown menu?
It a fix when things do not go right. Tends to fix communication problems with the DiCE unit.

Did you make sure .net frame 3.5 is installed?
⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙
1998 C70, B5234T3, 16T, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package.
2003 S40, B4204T3, 14T twin scroll AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000.
2004 S60R, B8444S TF80 AWD. Yamaha V8 conversion
2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0.

Anders_H
Posts: 12
Joined: 17 Sep 2013, 12:32
Year and Model: Volvo V70 2000
Location: Denmark

Post by Anders_H »

The dianostics dice tool worked alright and I could get the leds to blink. But there was no dropdown menu in vida (as in the picture).

The .net framework 3.5 is ok here right?
Unavngivet.jpg
Unavngivet.jpg (18.97 KiB) Viewed 208 times

User avatar
RickHaleParker
Posts: 7087
Joined: 25 May 2015, 14:30
Year and Model: See Signature below.
Location: Kansas
Has thanked: 8 times
Been thanked: 917 times

Post by RickHaleParker »

Anders_H wrote: 09 Dec 2022, 11:34 The .net framework 3.5 is ok here right?
.net framework 3.5 is OK.

You might try uninstalling any .net framework 4.8 features you don't need.
Unless you are a developer building web apps you don't need ASP.NET.
Net Frame.png
Net Frame.png (78.92 KiB) Viewed 184 times
⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙⸙
1998 C70, B5234T3, 16T, AW50-42, Bosch Motronic 4.4, Special Edition package.
2003 S40, B4204T3, 14T twin scroll AW55-50/51SN, Siemens EMS 2000.
2004 S60R, B8444S TF80 AWD. Yamaha V8 conversion
2005 XC90 T6 Executive, B6294T, 4T65 AWD, Bosch Motronic 7.0.

Anders_H
Posts: 12
Joined: 17 Sep 2013, 12:32
Year and Model: Volvo V70 2000
Location: Denmark

Post by Anders_H »

Alright. Thanks. The funny thing is that I actually got it to show the dice dropdown menu in vida but because of my f’ing around I apparently managed to delete the driver and programs for the dice. It seems like the 2099 script has to be run as the very last thing.
But when are the dice programs installed? It doesn’t work when I try to install only the dice via Vida install.

pdv100
Posts: 5
Joined: 12 Dec 2022, 06:11
Year and Model: V70D5 2007
Location: Georgia

Post by pdv100 »

Good day,

my attempts are stuck when installing on a Win7 operating system, after step 2 with alba.exe starting but slowly after Task Manager reveals a process CPU load of only 0.1 percent, that is idling. The blue installer bar does not make any progress...

I proceeded through the uninstall VIDA process, retried, two times the same result.

Could it be that the iso is faulty, the md5 has signature here is b9fb18eaa490f23a73425dff5603c147.

Any helpful thoughts ?

Best regards,

pdv100
Posts: 5
Joined: 12 Dec 2022, 06:11
Year and Model: V70D5 2007
Location: Georgia

Post by pdv100 »

Forgot to mention .net framework 3.5 is installed and I looked into the install note on the iso, Óñòàíîâê.TXT, which means alternatives.txt, which states that Win7 is on the list also, not just Win10.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post