IPD sale Volvo Parts

OBD no signal

Help, Advice and DIY Tutorials on Volvo's extremely popular car line -- Volvo's 1990s "bread and butter" cars -- powered by the ubiquitous and durable Volvo inline 5-cylinder engine.
1992 - 1997 850, 850 R, 850 T5-R, 850 T5, 850 GLT
1997 - 2000 S70, S70 AWD
1997 - 2000 V70, V70 AWD
1997 - 2000 V70-XC
1997 - 2004 C70
jantt
Posts: 22
Joined: Sat Apr 21, 2018 11:36 am
Year and Model: C70 2000
Location: denmark
Been thanked: 2 times
Denmark

OBD no signal

Post by jantt » Sat Jan 12, 2019 10:55 pm

Hi

Have a C70 2000

When I put my scanner in the OBD then the power light is on, but not the other two lamps.
They come on as I connect it, but goes out again.
Same with the Volvo Vida. No connection.
Has worked before.
Tried to change the wire in the tunnelbox. Did not help.
Could it be a groundcable ?

User avatar
wizechatmgr
Posts: 1080
Joined: Thu Jan 12, 2017 1:07 pm
Year and Model: 1999 V70 XC AWD 2.4T
Location: Albany, NY area
Has thanked: 16 times
Been thanked: 40 times
Contact:
United States of America

Re: OBD no signal

Post by wizechatmgr » Sun Jan 13, 2019 12:10 am

Would suggest checking the 12V+ and grounds that go to the OBDII connector. It is also possible one or more terminals within the connector have some corrosion built up.
Wisdom requires knowledge as a prerequisite, but knowledge can be developed due to a lack of wisdom.
In order to learn how to fix something, you must first learn how to break it.
1999 V70 XC AWD - ~172k miles

jantt
Posts: 22
Joined: Sat Apr 21, 2018 11:36 am
Year and Model: C70 2000
Location: denmark
Been thanked: 2 times
Denmark

Re: OBD no signal

Post by jantt » Sun Jan 13, 2019 12:36 am

+ is allright since power light is on and + goes together with cigarligther and it works.
Has as I wrote changed wire and t is not the OBD connector socket

has enclosed picture of wiring
Attachments
c70 wiring.jpg

User avatar
wizechatmgr
Posts: 1080
Joined: Thu Jan 12, 2017 1:07 pm
Year and Model: 1999 V70 XC AWD 2.4T
Location: Albany, NY area
Has thanked: 16 times
Been thanked: 40 times
Contact:
United States of America

Re: OBD no signal

Post by wizechatmgr » Sun Jan 13, 2019 1:21 am

Next idea I would have would be to unhook the battery and reseat the ECU.
Wisdom requires knowledge as a prerequisite, but knowledge can be developed due to a lack of wisdom.
In order to learn how to fix something, you must first learn how to break it.
1999 V70 XC AWD - ~172k miles

jantt
Posts: 22
Joined: Sat Apr 21, 2018 11:36 am
Year and Model: C70 2000
Location: denmark
Been thanked: 2 times
Denmark

Re: OBD no signal

Post by jantt » Sun Jan 13, 2019 1:24 am

ok thanks. Will try that

jantt
Posts: 22
Joined: Sat Apr 21, 2018 11:36 am
Year and Model: C70 2000
Location: denmark
Been thanked: 2 times
Denmark

Re: OBD no signal

Post by jantt » Sun Jan 13, 2019 8:33 pm

Didn`t help to unhook battery

jantt
Posts: 22
Joined: Sat Apr 21, 2018 11:36 am
Year and Model: C70 2000
Location: denmark
Been thanked: 2 times
Denmark

Re: OBD no signal

Post by jantt » Sun Jan 13, 2019 9:48 pm

Sometimes my abs + stc lampes goes on.
Think I have read that faul on abs unit can have somrthing to do with obd. Is that right ?

User avatar
wizechatmgr
Posts: 1080
Joined: Thu Jan 12, 2017 1:07 pm
Year and Model: 1999 V70 XC AWD 2.4T
Location: Albany, NY area
Has thanked: 16 times
Been thanked: 40 times
Contact:
United States of America

Re: OBD no signal

Post by wizechatmgr » Sun Jan 13, 2019 10:00 pm

jantt wrote:
Sun Jan 13, 2019 9:48 pm
Sometimes my abs + stc lampes goes on.
Think I have read that faul on abs unit can have somrthing to do with obd. Is that right ?
Yes, but I'm not sure most scanners other than VIDA will be able to see it. Ignition switch is in position II when you're attempting to communicate with the vehicle, correct?
Wisdom requires knowledge as a prerequisite, but knowledge can be developed due to a lack of wisdom.
In order to learn how to fix something, you must first learn how to break it.
1999 V70 XC AWD - ~172k miles

jantt
Posts: 22
Joined: Sat Apr 21, 2018 11:36 am
Year and Model: C70 2000
Location: denmark
Been thanked: 2 times
Denmark

Re: OBD no signal

Post by jantt » Sun Jan 13, 2019 10:31 pm

yes it is in II. Put the scanner in and all 3 lamps light up and 2 goes out. Turn to II and notthing happens. Then I touch the scanner and the 2 lamps comes on, but goes out again

User avatar
wizechatmgr
Posts: 1080
Joined: Thu Jan 12, 2017 1:07 pm
Year and Model: 1999 V70 XC AWD 2.4T
Location: Albany, NY area
Has thanked: 16 times
Been thanked: 40 times
Contact:
United States of America

Re: OBD no signal

Post by wizechatmgr » Sun Jan 13, 2019 10:52 pm

Any chance you can take pictures of these? I appear to be daft tonight =)
Wisdom requires knowledge as a prerequisite, but knowledge can be developed due to a lack of wisdom.
In order to learn how to fix something, you must first learn how to break it.
1999 V70 XC AWD - ~172k miles

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: cxf, erikv11, markone, xHeart and 80 guests