IPD sale XeMODeX - Experts in Volvo Electronics
Did you know? 🤔
Logged in users can get email notification of topic replies Log in or register (free).
Amazon Link Buy anything with this and it helps MVS!

2006 V50 T5

Help, Advice, Owners' Discussion and DIY Tutorials devoted to the second generation C70, S40 and V50 Volvos -- awkwardly model year 2004 ½ onwards -- plus where to go for advice and discussion on Volvo's sporty C30 Coupe powered by Volvo's ubiquitous inline 5-cylinder power plant.
Aaron728
Posts: 3
Joined: Tue Jun 30, 2020 1:21 pm
Year and Model: 2006 V50 T5
Location: NC
Has thanked: 0
Been thanked: 0
United States of America
Aaron728

2006 V50 T5

Post by Aaron728 » Tue Jun 30, 2020 1:40 pm

Bought this car in March. Been through 3 batteries and changed the alternator. Still having the same issue.

I'll be riding down the road and I'll get a message that the power/electrical system needs urgent service. My power steering stops working. If I keep going, the electrical system dies, but the engine keeps running (its running but I cant give it any gas or use any electrical)

No codes. No service engine light.

Replace the batter and it works right for about 2 weeks. It worked good for about a month when I changed the alternator. Sometimes, when the messages pop up, they will just go away a few seconds later.

I have cleaned all my cable connections. Checked the fuses. My fuse box cover is a replacement, so I have no Diagram. But, I'm reasonable sure that the fuses and relays are okay.

Any ideas?

Aaron728
Posts: 3
Joined: Tue Jun 30, 2020 1:21 pm
Year and Model: 2006 V50 T5
Location: NC
Has thanked: 0
Been thanked: 0
United States of America
Aaron728

Re: 2006 V50 T5

Post by Aaron728 » Wed Jul 01, 2020 7:33 am

Update

Drove the car last night and it died on me. This time when I got it back (disconnected and reconnected the battery) it had codes.

P0700: Transmission Control System Malfunction
P0562: System Voltage Low (from the transmission)

Aaron728
Posts: 3
Joined: Tue Jun 30, 2020 1:21 pm
Year and Model: 2006 V50 T5
Location: NC
Has thanked: 0
Been thanked: 0
United States of America
Aaron728

Re: 2006 V50 T5

Post by Aaron728 » Wed Jul 01, 2020 10:22 am

Further update. Replacing the alternator AGAIN. I'm only getting 6.3 volts output.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post